Iron Man

Av John Kåre Raustein (2007)

Om kunstverket

Motivene på John Kåre Rausteins tre broderte strykebrett er verktøy og maskindeler, og det er kunstneren selv som har brodert dem. Tittelen kan forstår på to måter. "Iron Man" betyr direkte oversatt jernmann, men ordet "iron" viser også til handlingen å stryke (klær).

John Kåre Raustein (f. 1972 i Stavanger) er utdannet ved Høgskolen for kunst og design, Bergen. BA tekstilkunst 1997, Kongelig dansk kunstakademi. Arkitektur, design, konservering og Høgskolen for kunst og design, Bergen. MA tekstilkunst.
Raustein utforsker tekstiltradisjonens og tekstilhåndverkets muligheter materielt, konseptuelt, teknisk og skulpturelt. I sin kunstneriske praksis arbeider han metodisk med abstraksjon av mentale og taktile minner. Han overdriver og forstørrer ofte, slik at helt nye former, rom og historier oppstår. Raustein stiller spørsmål ved hva som er stygt og hva som er vakkert, hva som er forførende og hva som er frastøtende, ofte i det hjemlige og vanlige. Kunstneren har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på mange gruppeutstillinger.

Relaterte artikler