Lucky You

Av Marius Martinussen (2003)

Om kunstverket

Marius Martinussen liker å leke med ord og uttrykk, bilder og fenomen. Lucky You er en tro kopi av et bilde fra en tegneserie av Maurice de Bévère, en satire (spøk) over cowboymytene. Lucky Luke trekker raskere enn sin egen skygge, vinner alltid mot skurkene og rir til slutt ensom inn i solnedgangen. Martinussen inviterer deg til å delta i handlingen i bildet og hvis du stiller deg ved enden av den falske skyggen på gulvet, kan du konkurrere med Lucky Lukes skygge og se hvem som trekker raskest. Akkurat som tegneseriefiguren Lucky Luke vil du også vinne hver gang, siden kunstneren alt har malt et hull der "kulen" din treffer skyggen.

Marius Martinussen (født 1978) har utdannelsen fra Einar Granum Kunstskole, Oslo, Kuvataideacademia, Helsinki, Finland og Kunstakademiet i Trondheim. Kunstneren har en stor produksjon og arbeider helst med malerier og grafikk.
Bildet på Gosen er fra hans tidlige produksjon. Siden den gang har Martinussen eksperimentert med forskjellige stiler, formspråk og teknikker, i bilder som er svært ulike «Lucky you». Han har likevel klart å skape et uttrykk som er lett gjenkjennelig og som skiller seg ut. Litografiene (grafikkene) er fargesterke, ekspressive og i et abstrakt formspråk med innslag av organiske former og geometriske figurer. Verkene hans er kjøpt inn til flere offentlige samlinger, blant annet Norsk Kulturråd, Norges Bank og Sørlandet Kunstmuseum.
Martinussen har også utført en rekke utsmykkinger, blant annet ved St. Olavs Hospital og Kjell Henriksen Observatorium på Svalbard.

Relaterte artikler