Om kunstverket
Pushwagners kunstnerskap viser negative sider ved den moderne verden. Et fremmedgjort og regulert samfunn, hvor menneskene framstår som maskiner, og hjem og arbeidsplasser som fabrikker. Kunstneren griper fatt i de store perspektivene og de grunnleggende spørsmålene i sine arbeider og bruker kunsten til å fortelle om en rutinepreget hverdag hvor mennesket fremstilles som en vare. Fargevalget, rosa, svart, hvitt og grått, forsterker det dystre inntrykket. Arbeidet er ett av Gosens ti bilder i seien «En dag i familien Manns liv».
Tegneserien Soft City (269 tegninger), ble laget mellom 1969 og 1975. Fra denne verden springer Pushwagners familien Mann-motiver ut. Serien «En dag i familien Manns liv» ble skapt på 1980-tal¬let da Pushwagner trodde at Soft City-tegningene var borte. Den er en fortsettelse av historien og verdenen fra Soft City, og består av 33 bilder der vi følger en dag i familiens liv. Serien ble til etter et langvarig samarbeidsprosjekt mellom kunstneren Pushwagner og forfatteren Axel Jensen.
Hariton Pushwagners (1940 - 2018) egentlige navn er Terje Brofoss. Kunstneren var utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole og hadde i tillegg kunststudier i London, Stockholm, New York City og ved Cité Internationale des Arts i Paris. Terje Brofoss tok kunstnernavnet Hariton Pushwagner i hippie-epo¬ken på 1960-tallet. «Hari» står for Hare Krishna, «ton» var ment å gi navnet tyngde. «Pushwagner» viser til handlevognene på supermarkedene, og er en kritikk av forbrukssamfunnet.