Nostalgic Blue Fragments I

Av Claudio Ethos (2012)

Om kunstverket

Billedspråket til brasilianske Claudio Rafael Silva Ferreiras er surrealistisk og drømmeaktig. Motivene tar ofte utgangspunkt i den krevende hverdagen for mange fattige i Brasils byer. Asfaltjungel, befolkningstetthet og hverdagens stress er motiv i mange av hans bilder. Silva Ferreiras bruker få farger i kunsten sin. Ofte er bildene bare svart-hvitt, eller svart-hvitt og blått, slik som her. Personene har ofte store svarte øyne.

Claudio Rafael Silva Ferreira (f. 1982, São Paulo, Brasil) er kjent under kunstnernavnet Claudio Ethos. Kunstneren arbeider delvis anonymt og presenterer ikke cv ved utstillinger. Han er imidlertid kunstutdannet og har vist arbeid på en rekke gallerier og street art-festivaler rundt om i hele verden.
Silva Ferreira har hovedbase i São Paulo, men jobber store deler av året rundt om i verden. Han startet som kunstner da han var 16 år, med spraymaling og kulepenn. Dette er ennå hans viktigste verktøy. Silva Ferreira er påvirket av flere av de største kunstnerne fra Brasil: Os Gemeos, Vitche, Onesto og Herbert Baglione.
De store, utendørs veggmaleriene hans har ofte utgangspunkt i små kulepenntegninger som han tilpasser og forstørrer. Forkjærligheten for å skalere og gjenskape de fine detaljene i blekk- og blyanttegningene over til store vegger, har gjort ham kjent blant kunstinteresserte og gallerier rundt om i verden. Metoden er tidkrevende, både
på grunn av detaljrikdommen i bildene og fordi han jobber i frihåndsteknikk.

Relaterte artikler