Uten tittel

Av Magnar Moen (2017)

Om kunstverket

Magnar Moen jobber med tegning i kull, kullstøv, sot og grafitt, i sorte, hvite og grå nyanser, fra det
dypeste sorte til glitrende lys. I de vakre bildene flyter trekull og sot over det hvite papiret i flyktige former. Det er nesten som om linjene og kurvene bærer på muligheten til å endre form foran blikket vårt.
Kunstneren arbeider abstrakt og har valgt å fordype seg i en smal motivkrets: Forholdet mellom størrelser, kontraster i lys og mørke, gjennomskinnlighet, linjespill og rom.

Magnar Moen (f. 1945) regnes i dag som en av Norges viktigste, abstrakte tegnere. Han er utdannet ved Vestlandets kunstakademi og hadde debututstillingen sin i Unge Kunstneres Samfunn, i 1974. På den tiden var motivene hans figurative mennesker og landskap. Han arbeidet med gouache, tusj og pennetegning, og bildene var ekspressive og tilsynelatende naive.
I senere år har Moen beveget seg helt bort fra det figurative og arbeider nå bare abstrakt. Formatene er store og teknikken han bruker er tegning med kull og sot på papir. Moen har stilt ut i en rekke gallerier og visningssteder i Norge og er innkjøpt til mange samlinger, blant dem Bergen kunstmuseum, Nord-Trøndelag fylkesgalleri, Levanger kommunes faste samling, Norsk kulturråd, Bergen kunstgalleri og Haugesund kunstgalleri. Moen har mottatt den norske stats garantiinntekt for kunstnere i 1995.

Relaterte artikler