The Vacuum Cleaner

Av Lotte Slotterøy (2012)

Om kunstverket

Lotte Slotterøys "The Vacuum Cleaner" er fullt av detaljer. Først og fremst en støvsuger, men også dyr og en vrimmel av små objekt, en mengde små dødninghoder og tallet 22.07.
Tegningen er kunstnerens refleksjoner rundt 22. juli 2011. I bildet er Breivik tegnet som en kameleon som kryper opp på øya, en referanse til at han var utkledd som politi da han begikk terrorhandlingen. Tegningen viser også en båt, men det er hull i seilet så vinden kan ikke føre den med seg. Det går en tynn linje gjennom hele bildet, som binder alle hendelsene til hverandre. Bildet domineres av en støvsuger. Det er som om kunstneren spør om det er mulig å rengjøre verden, samle det som skjedde og tilintetgjøre det.
Lotte Slotterøy (født 1962 på Helgeland) er utdannet ved Andenes kunst- og håndverkskole og har en BA i Fine Art Painting fra Northbrook College of Art and Design, England. Slotterøy uttrykker seg gjennom performance, installasjoner og tegning og er kjent for sine store "dagbøker", hvor hun tegner brokker av historier og nyheter som gjør inntrykk på henne. Denne tegningen inngår i en serie verk kalt "En evig, sort linje".

Relaterte artikler