Uten tittel

Av Per Dybvig

Om kunstverket

Per Dybvig har en karakteristisk, sikker, fri og energisk tegnestil, hvor figurer, streker og former vrimler rundt på papiret. Dette arbeidet et ett i en serie hvor kunstneren har skrevet ned ord og setninger. Verket framstår nærmest som en dagbok.

«En stor del av Dybvigs tegneproduksjon er relatert til en form for automatismetegning, hvor små fragmenter av større historier dukker opp, og resultatet kan virke kaotisk og forvirrende. Det kan synes som om tegningene hans formelig velter frem. Han griper tak i en setning, en person, en blomst eller en grein og fortsetter uavbrutt. Slik kan vi følge en strøm av inntrykk og tanker som til slutt fungerer som en visuell helhet, et ferdig verk.» (Hanne Beate Ueland, direktør ved Stavanger kunstmuseum)

Per Dybvig (f. 1964, Stavanger) er kunstner, illustratør og bildebokforfatter, særlig kjent for sine røffe og fantasirike dyrefigurer. Han har også selv forfattet to bildebøker for voksne, med burleske, detaljrike tegninger. Gjennom årene har han mottatt flere høythengende priser for sine bildebøker, blant annet Bokkunstprisen og utmerkelsen Årets vakreste bok. Dybvig har utdannelse fra grafisk formgivningslinje ved Bergland vidaregåande skole 1983-1985. Han arbeidet i flere år som avistegner for Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad. Siden 1988 har han illustrert rundt 80 bøker. Av disse er mer enn 20 bildebøker for barn. (Kilder: Store norske leksikon)

Relaterte artikler