Uten tittel

Av Nico Widerberg

Om kunstverket

Motivet i dette bildet av Nico Widerberg er to-delt, bundet sammen av en grå flate. Til venstre ser vi en av kunstnernes typiske, stiliserte figurer. Til høgre ser vi et organisk motiv, kanskje en plante.

Nicolaus Magnus «Nico» Widerberg (født 7. oktober 1960 i Oslo) er en norsk billedkunstner, fortrinnsvis billedhugger og maler. Han er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo. Nico er sønn av den avdøde maleren Frans Widerberg.
Widerberg arbeider med skulptur i stein (blant annet granitt og diabas), bronse og glass, med oljemaleri og med grafikk. Sentralt i Widerbergs kunst står avpersonifiserte menneskeframstillinger, hoder og torsoer. Han arbeider innenfor den klassiske, figurative tradisjon. Han har uttalt at det han prøver å formidle med sitt kunstuttrykk, er en stemning, en opplevelse av tilstedeværelse.
Nico Widerberg har siden debuten i 1984 hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på mange kollektive utstillinger. Han har hatt flere utsmykningsoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Blant de mest profilerte er monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, utsmykning av Regjeringsbygget, Gardermoen hovedflyplass, Aker Brygge, samt skulpturen «Pillar Man» ved Northumbria University i Newcastle i 2004. Etter terrorangrepene i Norge 22. juli 2011 ble Widerbergs minnesmerke over de omkomne reist 53 steder i Norge, etter en anonym pengegave.
Nico Widerberg er innkjøpt av flere offentlige og private samlinger i inn- og utland.
(Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Nico_Widerberg)

Relaterte artikler