lovedeathdust XXI

Av Jens Erland (2009)

Om kunstverket

Jens Erland (f. 1945, Bryne) er kjent for eksperimentelle, keramiske arbeid. Senterstykket av "lovedeathdust XXI" er utformet i håndlaget steingods med en farget "vifte" rundt. Viften er et papirfilter fra en anleggsmaskin. Arbeidet er ett i en serie fra kunstneren, kalt "lovedeathdust".

Tematisk er Erland er opptatt av overganger, interaksjon mellom lys og skygge, tid og livssykluser, i religiøs eller eksistensiell forstand. Konkret er det en rekke spenningsforhold som blir aktivert: fysisk mellom ulike materialer og ulike produksjonsformer, historisk mellom det som er funnet og det som er laget nå, formmessig mellom presisjon og tilfeldighet. (Kilde: Nina Malteruds tale til Jens Erlands utstilling SIRKEL i Skur 2, Stavanger, 02.10.2010)

Erland bor i Time kommune og har verksted og galleri sammen med Karen Erland i Hetlandsgata i Bryne. Han har deltatt i en rekke solo og gruppeutstillinger, har hatt store utsmykkingsoppdrag, er innkjøpt til ulike samlinger. Han fikk Stavanger aftenblads kulturpris i 2007 og Norske kunsthåndverkeres ærespris i 2017.

Relaterte artikler