Uten tittel

Av Rolf Kristiansen

Om kunstverket

Motivet i Rolf Kristiansens bilde er en ung, hvitkledd kvinne på en strand.Ved siden av henne sitter en (eldre) sortkledd skikkelse. Bildet er dominert av grønn- og blåtoner.

Rolf Kristiansen (født 25. februar 1906 i Rygge) var en norsk kunstner utdannet ved Statens kunstakademi, kjent for sine tresnitt og malerier.

Han flyttet til Oslo for å gå i lære. Han begynte privat hos kunsteneren Jacob Sømme og var deretter elev ved Statens kunstakademi under Halfdan Strøm og Axel Revold i 1928-29. I 1937 var han representert på høstutstillingen og i 1946 hadde han sin første separatutstilling ved Galleri Per i Oslo. Han hadde flere studieopphold og utstillinger i utlandet, blant annet i England, Spania, Sør-Amerika og Afrika.

Kristiansen er mest kjent for sine tresnitt, men har også eksperimentert i andre retninger, blant annet med oljemalerier i ekspresjonistisk stil. Hans tresnitt gir ofte uttrykk for emosjonelle og mørke aspekter ved livet, som «død, tilintetgjørelse, ekstase og ensomhet».

Kristiansen ble av beskrevet som den nye Munch av Revold. Motivene i hans tresnitt og malerier peker mot en påvirkning av den kjente norske kunsteren. På tross av en bred utdannelse og erfaring, fikk han aldri den anerkjennelsen som blant annet Revold forventet. Han er representert ved Nasjonalgalleriet med Figur med flaske. Drømmepike, i Statens Museum for Kunst i København, og ved Nasjonalmuséet i Stockholm. (Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Rolf_Kristiansen)

Rolf Kristiansen

Les mer...

Relaterte artikler