Snorre V

Av Jarle Rosseland (1990)

Om kunstverket

Dette er ett i en serie bilder hvor motivet er inspirert av Snorre. Billedflaten er delt horisontalt i to landskapsmotiv. Begge viser hav, men i det øverste ses en fjellrekke i bakgrunnen.

Jarle Rosseland (født 19. januar 1952 i Bergen) er en norsk bildekunstner. Han var elev av sin far Inggard Rosseland. Fra 1971 1972 var han student ved Silverline Guild of Artists i Connecticut i USA.

Kunstneren har bak seg en lang rekke utstillinger i Norge, Europa, Asia, USA og Canada. Han har stilt ut på nasjonalmuseer i en rekke land. Rosseland er innkjøpt av en lang rekke sentrale samlinger, og han har vært gjesteprofessor både i Europa og Asia.

Selv om bildene bærer i seg noe typisk nordisk, kan uttrykket, særlig i Rosselands linoleumssnitt, enkelte ganger gi assosiasjoner blant annet til japanske tresnitt. Han har også vært opptatt av det norrøne, blant annet i sin Vinland-serie og motiver med detaljer fra blant annet vikingtidens treskurd.

Rosseland lager ofte sine bilder i serier (eller billedsuiter), som for eksempel «Livets tre»-seriene, årets måneder, Vinland-serien og Viking-suiten.

Rosseland er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd, Riksgalleriet, Oslo, Oslo kommunes samlinger og Bergen Billedgalleri. Han er også representert i en lang rekke utenlandske samlinger og museer. I tillegg har han laget diplomet til Nobels fredspris i 2006. (Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Jarle_Rosseland)

Jarle Rosseland

Les mer...

Relaterte artikler