Speilbilde I

Av Randi Eilertsen (2004)

Om kunstverket

Bildets motiv er brutte flater med ulike figurer på; mennesker, fugler og planter. Det minner nærmest om stablede byggeklosser i ulike farger, med ulike motiv. Teknikken som er brukt er radering, en kunstnerisk teknikk hvor man risser motivet inn i en plan metallplate. Resultatet er en variant av dyptrykk.

Randi Eilertsen (f. i 1950, Haugesund) er bosatt i Oslo og arbeider ved Frysja Kunstsenter. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i perioden 1970-74. Siden debuten i Tromsø Kunstforening i 1986 har hun hatt en lang rekke separatutstillinger over hele landet, bl.a. i Haugesund Kunstforening, Kunstnerforbundet, Galleri Norske Grafikere, Oslo Kunstforening og Vestfold Kunstnersenter. Hun har også vært festivalutstiller under den internasjonale jazzfestivalen Sildajazz i Haugesund. Eilertsen debuterte på Vestlandsutstillingen i 1977 og på Høstutstillingen i 1980, og har siden deltatt på en mengde kollektive utstillinger og gruppeutstillinger. Fra den omfattende vitalisten kan vi nevne mønstringer i Galleri F15 i Moss og Galleri Bi-Z i Kristiansand, en lang rekke utstillinger i inn- og utland i regi av Norske Grafikere, samt utstillinger i Italia, Tyskland, India, USA og Senegal. Hun har deltatt på den internasjonale grafikkbiennalen i Fredrikstad og grafikktriennalen i Grado. Hun har hatt flere utsmykningsoppdrag, bl.a. for Seterbråten skole i Oslo. Eilertsen er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Oslo Bymuseum, Haugesund Billedgalleri og flere kommunale samlinger. (Kilde: https://www.fineart.no/kunstner/randi-eilertsen)

På skiltet står det at bildet er en gave i forbindelse med utnevnelsen av Stavanger som internasjonal kommune i 2004. Det står imidlertid ikke hvem som har gitt gaven.

Randi Eilertsen

Les mer...

Relaterte artikler