To

Av Vebjørn Sand

Om kunstverket

Motivet i bildet er en kvinne og en mann. De "svever" i en oppadstigende bevegelse. Fargen i motivet er i hovedsak sepiabrun. Bildet er gitt Stavanger kommune som erkjennelse for godt resultat under TV-innsamlingen til Den Norske kreftforeningen i 1997. Trykket er en gave fra kunstneren til aksjonen.

Vebjørn Sand (f. 1966, Bærum) arbeider i en klassisk-figurativ stil, hovedsakelig med landskaper, portretter og historiske motiv. Han har også utført flere store utendørsprosjekter blant annet det såkalte Trollslottet, en stor, opplyst isskulptur på Frognerseteren i Oslo i 1997, Keplerstjenen ved Gardermoen i 2000 og Roseslottet.

I 1996 fikk han ideen til et prosjekt som gikk ut på å bygge en moderne bro på basis av gamle tegninger av Leonardo da Vinci. Broen, som krysser E 18 i Ås kommune, stod ferdig høsten 2001. Samme høst utgav han en bok om sine hovedverker, med tittelen Sand.

Vebjørn Sand var elev av Walther Aas og Rolf Schønfeldt. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo i 1986-1990, og ved kunstakademiet i Praha.

Sand flyttet til New York i 2007 og etablerte sitt eget galleri, Gallery Sand. (Kilde: litteraturlisten din: Vebjørn Sand i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 1. desember 2021 fra https://snl.no/Vebj%C3%B8rn_Sand)

Vebjørn Sand

Les mer...

Relaterte artikler