Forvandlingen

Av Astri Tonoian (2021)

Om kunstverket

Kunstprosjektet "Forvandlingen" består av en skulpturserie bestående av 6 ulike verk; Først kom Egget, Svalefotingstjerten, Puppe, Forvandlingen, Den hemmelige skogen og De gåtefulle. Alle verkene har en sammenheng og fungerer som en historie med åpen slutt. Rekkefølgen er også et forslag til en formidlingsrunde der man starter fra egg til forvandling, med lekne avstikkere som man kan fundere videre på.

Som inspirasjon til kunstverket har kunstner Astri Tonoian brukt sin store fascinasjon for metamorfoser og forvandlinger som foregår i naturen. Mytologier som beskriver skapninger som halvt mennesker og halvt dyr, Salvador Dalís fantastiske drømmeverden i malerkunsten, Franz Kafkas absurde psykologiromaner, Tim Burtons grenseløse fantasifilmer, nordiske folkeeventyr og ikke minst David Attenborough med sin engasjerende formidling av naturens egen magi.
Kunstneren uttaler at hun ønsker å overføre egen begeistring og kjærlighet til naturen til betrakteren. Hun ønsker å invitere barn og unge inn i mulighetens rike ved å vandre i naturen, bli kjent med mangfoldet og inspireres til å skape nye ideer og bryte barrierer.

Kunstkonsulent: Bernhard Østebø

Astri Tonoian

Les mer...

Relaterte artikler